2023. január 22. (vasárnap), 14.00–18.00

14.00

AZ ÚJRARENDEZETT KOVÁCS MARGIT ÁLLANDÓ KIÁLLÍTÁS

Pápai Emese művészettörténész kurátori tárlatvezetése.

Kovács Margitnak, a modern magyar kerámia neves úttörőjének és európai rangú egyéniségének újrarendezett kiállítása 2022 májusában nyitotta meg újra kapuit. A művész gazdag életművének egészét reprezentáló kiállítás új alkotásokkal és témákkal gazdagodva várja az érdeklődő közönséget!

 A programon való részvétel meleg, réteges öltözetben ajánlott.

 (Kreszta-ház | Győr, Apáca u. 1.)

———-

BETELT!

Értesítjük az érdeklődőket, hogy a program betelt, nem tudunk több látogatót fogadni.
Köszönjük megértésüket!

14.30; 16.00

A ZSINAGÓGA – MŰVÉSZET ÉS ÉPÍTÉSZET

Művészet… Ország Lili (1926–1978) remekművei

A festőművész alkotásai egyik fő részét képezik a Győrben 2004 óta őrzött és állandó kiállításon a Zsinagógában bemutatott Vasilescu-gyűjteménynek.

Pápai Fruzsina Menta muzeológus tárlatvezetése.

 

Építészet… – a kettős kupola, avagy a Város zimankós látképe

Közkívánatra, télen is lehetőség van a kupola látogatására! Szabadvári Attila grafikusművész vezetésével ismerhetik meg a Zsinagóga építéstörténetét és tekinthetik meg a kupolát.

A program két turnusban látogatható, melyre előzetes regisztráció szükséges 2023. 01. 20-ig a következő címen: regisztracio.romer.muzeum@gmail.com

Megjelenés meleg, réteges, sportos öltözetben ajánlott. A kupolalátogatáson mindenki saját felelősségére vesz részt, a programot 10 éves kor felettieknek ajánljuk. Kizárólag regisztrált vendégeket fogadunk, minden regisztrációt visszaigazolunk. 

(Zsinagóga | Győr, Kossuth L. u. 5.)

———-

17.00

FELVILLANÓ TÖRTÉNETEK – LÁMPÁS TÁRLATVEZETÉS A VÁRKAZAMATA-KŐTÁRBAN

A nem mindennapi séta során Arrabona és Pannónia világát a kiállított kőemlékekhez kapcsolódó történetek segítségével Nagy János múzeumpedagógus, történelemtanár mutatja be. A különleges látogatás során a vendégek egyénileg is ‘rávilágíthatnak’ a római kor jellegzetes részleteire!

Kérjük, elemlámpát vagy egyéb, világításra alkalmas eszközt (pl. mobiltelefon) hozzanak magukkal!

 A programon való részvétel meleg, réteges öltözetben ajánlott.

 (Várkazamata-Kőtár | Győr, Bécsi kapu tér 5.)

———-

A programokon való részvétel ingyenes.

————

A jelenlévők részvételükkel elfogadják a Rómer Múzeum adatkezelési szabályzatát, mely megtekinthető a www.romer.hu oldalon.

A programon kép/videofelvétel készülhet. Részvételével Ön hozzájárul ahhoz, hogy a RFMTM a felvételeket közösségimédia-felületein és honlapján felhasználja.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.