Helyszín: Esterházy-palota (Győr, Király u. 17.)

Megtekinthető: 2018. november 24 – 2019. január 26. (meghosszabbítva!)
hétfő kivételével naponta 10.00-18.00 óra között

rfmtm FA kiallitas meghivo

Forgó Árpád (1972) a huszadik századi klasszikus modernitásnak a hatvanas évek neoavantgard művészetén átívelő geometrikus törekvéseit örökítette át a kétezres évek elején kibontakozó képépítési technikájába.

Geometrikus vászon konfigurációi a 2010-es években erős, homogén színvilágú relief és box-like munkák formájában kaptak térbeli kiterjesztést. A művész műtárgycsoportokba rendeződő alkotásaiban a rész és az egész kérdéskörét mértani eszközökkel tematizálja. Legújabb sorozatában jól tetten érhető a számtani tárgyilagosságon alapuló, mégis rendkívül szenzuális képalkotási stratégia. Moduláris munkáiban mutatkozik meg legjobban a fizikai teret kijelölő struktúra központi szerepe. A külön elemekből összeálló művek a formai egység és a végtelen variálhatóság együttes felmutatásával teremtenek harmóniát.

Forgó Árpád az elmúlt tíz évben számos nemzetközi rezidencia programon vett részt, mely nagymértkében hozzájárult alkotói attitűdjéhez. A Római Magyar Akadémia ösztöndíjasa, a Visegrádi Alap programjával három hónapot töltött Varsóban, meghívást kapott Ausztráliába, Norvégiába, Spanyolországba, több alkalommal az Egyesült Államokba; 2018-ban a sanghaji The Swatch Art Peace Hotel, valamint a lettországi Mark Rothko Art Centre rezidens művésze volt. 2019-re a rangos The Josef and Anni Albers Foundation (USA) műteremprogramjába kapott meghívást. Győrben a művésztelepen és az ahhoz kapcsolódó kiállításokon találkozhatott a helyi közönség a művésszel és munkáival. A Viltin Galéria, valamint a houstoni Anya Tish Galéria művésze.

A kiállításon, többek között, a 2018. évi 50. Győri Művésztelepen, valamint a Kínában és Lettországban készült munkák kerülnek bemutatásra az Esterházy-palotában. Többségük először lesz látható nagyközönség előtt.