Munkácsy_hirdetés_213x65mm

A részletekről érdeklődni az Esterházy-palota (9021 Győr, Király utca 17.) ajándékboltjában lehetséges.

 

Munkácsy_webbanner

 

2021. október 16. – 2022. január 30. az ünnepre való tekintettel MEGHOSSZABBÍTVA MÁRCIUS 20-IG!

Esterházy-palota (9021 Győr, Király u. 17.)

A kiállítás hétfő kivételével minden nap 10 és 18 óra között látogatható.

Jegyváltás: 10.00 és 17.30 között az Esterházy-palota jegypénztárában.
Készpénzes és bankkártyás fizetés lehetséges.


A legnagyobb magyar festő remekművei érkeztek a 750 éves Győrbe. Az Esterházy-palotában látható kiállítás az évforduló legjelentősebb kulturális eseményének ígérkezik. A festőgéniusz alkotásaiból rendezett tárlat október 16-tól látogatható.

A Rómer Flóris Múzeum 2021. október 16. és 2022. március 13. között az Esterházy-palota kiállítótermeiben ad helyet Pákh Imre műgyűjtő Munkácsy-kollekciójának. A New York-i üzletember az elmúlt évtizedekben mind számszerűségében, mind minőségében a legjelentősebb Munkácsy-magángyűjteményt hozta létre. A folyamatosan gyarapodó kollekció 2005 óta több mint 40 kiállításon mutatkozott be különböző összeállításban a Pákh Imre által életre hívott Munkácsy Alapítványnak köszönhetően. A Győrbe érkező anyag Munkácsy több mint félszáz festményéből és grafikájából áll, amelyet a Mestert ábrázoló műalkotások egészítenek ki.

A kiállítás átfogó képet nyújt Munkácsy Mihály festészetéről, hiszen a korai képektől kezdve a drámai erejű alkotásokon, a barbizoni ihletésű tájképeken és a szalonképeken át a nevezetes Krisztus-trilógiához készült előtanulmányokig a Mester minden művészi korszaka képviselteti magát az gyűjteményben. A bemutatásra kerülő alkotások műfaji változatosságukkal is reprezentálják Munkácsy festői világának sokszínűségét. Olyan emblematikus művek is láthatóak lesznek, mint az Ásító inas egészalakos változata, vagy a Krisztus Pilátus előtt vázlata.

A kiállítás a köztudatban a legnagyobb magyar festőként élő Munkácsy Mihály páratlanul gazdag életműve előtt tiszteleg, megismételhetetlen élményt adva mindazoknak, akik ellátogatnak az Esterházy-palotába.


 

Jegyárak  
   

Felnőtt teljes árú belépő / Full price ticket

2000 Ft
   

Kedvezményes belépő / Reduced ticket *

1000 Ft

   

Díjtalan belépő / Free ticket ** 

0 Ft
   

Felnőtt csoportjegy (15 fő fölött)
Full price ticket for a group member (over 15 person)

 

1800 Ft / fő
1800 Ft / person

 

   

Ifjúsági csoportjegy (15 fő fölött és 2 kísérő ingyenes) *
Youth ticket for a group member (over 15 person and for +2 companion free of charge ) *

 

600 Ft / fő
600 Ft / person

 

   

Családi jegy (2 felnőtt + 1-2 gyermek, minden további gyermek 1000 forint/fő)
Family ticket (2 adults + 1-2 children, for each additional child +1000 HUF)

4500 Ft

 

   

Tárlatvezetés 15 fő felett előzetes bejelentkezéssel magyar nyelven
Bejelentkezés: Major Lilla | +36 20 506 04 08 | major.lilla@romer.hu

3000 Ft 
   
 

Egyéni látogatóknak kombinált jegy tárlatvezetéssel
(Csak a meghirdetett időpontokra érvényes!)

 
   

Felnőtt teljes árú kombinált belépő

2200 Ft

   

Kedvezményes kombinált belépő *

1100 Ft

 

   

Tárlatvezetések indulnak keddtől péntekig 15 órakor, szombatonként 16 órakor.

 
   

 A Munkácsy Győrben című időszaki kiállítás minden hónap 3. szombatján ingyenesen látogatható a 26. életévüket be nem töltöttek számára, valamint 18 év alatti személyt kísérő maximum 2 fő részére.

 

A kiállításban minden szombaton 16 órakor tárlatvezetés indul. A következő időpontokban a tárlatvezetésekért a megváltott belépőjegyen felül plusz költséget nem számolunk fel:

 

2021. október 16.

 

2021. november 20. BETELT!

 

2021. december 18. BETELT!

 

2022. január 15. BETELT!

 

2022. február 19. 

 

A tárlatvezetéseken résztvevők száma korlátozott. A részvétel regisztrációhoz kötött.
Regisztráció: major.lilla@romer.hu

 

 

A kedvezmények kizárólag a megfelelő igazolvány, illetve fényképes igazolvány bemutatásával vehetők igénybe! Ingyenes jegyet csak a látogatás napján, az ingyenességre jogosító igazolvány felmutatása ellenében tudunk kiadni a jegypénztárban.

Please note that free tickets can only be obtained on the day of visit by presenting a proof of entitlement at the ticket desk.


 

*Az EGT-tagállamok területén található oktatási intézményből, szervezett oktatás keretében érkező diákcsoportok tagjai számára 26 éves korig (állampolgárságtól függetlenül); valamint az Európai Gazdasági Térség következő állampolgárai számára:

– 6–26 éves és 62–70 éves kor között (a diák- és nyugdíjas igazolvány e két életkorcsoporton kívül nem jogosít kedvezményre).


 **Díjtalan az Európai Gazdasági Térség (EGT) állampolgára részére, amennyiben:

– a 6. életévét be nem töltött kiskorú,

– a fogyatékkal élő és annak 1 fő kísérője

Ezen belül: az a siket/nagyothalló személy, aki a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének érvényes arcképes igazolványával rendelkezik; az az acochleáris implantált (hallássérült) személy, aki rendelkezik a Magyar Cochleáris Implantáltak Egyesületének (MACIE) adott évre érvényesített tagsági kártyájával, a személyazonosság egyidejű és

egyértelmű igazolása mellett; az a vak/gyengénlátó személy, aki a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének érvényes arcképes igazolványával rendelkezik; az a mozgáskorlátozott személy, aki a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetségének érvényes arcképes igazolványával rendelkezik; valamint a Magyar Államkincstár által fogyatékossági támogatásban való részesülésről kibocsátott hatósági igazolvánnyal, vagy a fogyatékosság tényét egyértelműen igazoló más dokumentummal (pl.

MÁK számára kért orvosi igazolás) rendelkezők, a személyazonosság egyidejű igazolása mellett;

– a miniszter által kiadott szakmai belépővel rendelkező,

– Miniszteri szakmai belépőjeggyel rendelkezők,

– a minimum 400 taglétszámú országos hatáskörű közgyűjteményi szakmai szerezet tagja, (Pulszky Társaság – Magyar Múzeumi Egyesület, Magyar Könyvtárosok Egyesülete, Magyar Levéltárosok Egyesülete).

– a közoktatásban dolgozó (aktív) pedagógusok az adott tanévre érvényesített pedagógus igazolvánnyal (amennyiben az oktatási intézmény valamely EGT tagállam területén található) – a kedvezmény a korlátlan időre érvényesített igazolványokra nem vonatkozik;

– fényképes sajtóigazolvánnyal rendelkezők;

– nemzetközi szerződések alapján (ICOM, ICOMOS);

– minimum 10 fős csoportot kísérő idegenvezető, idegenvezetői igazolvánnyal és az utazási iroda igazolásával;

– a 70. életévét betöltötte

Díjtalan minden hónap harmadik szombatján, amennyiben:

– a 26. életévét még nem töltötte be,

– 18 év alatti személyt kísér, és annak a Polgári Törvénykönyv (a továbbiakban: Ptk.) szerinti közeli hozzátartozója (legfeljebb 2 fő).

 

The exhibitions can be visited without charge for citizens of Hungary or of another EEA (Eurpean Economic Area) country by:

– Children under the age of 6

– Adults who have already turned 70 years of age

– Disabled persons (1 companion is also admitted without charge)

– Holders of EMMI tickets

– Members of national civil organisations which are connected to museums and other public collections and which have at least 400 members

– Teachers (with an teacher’s card) who work in public education and who are citizens of Hungary or of another EEA country

– People aged between 18 and 26 and children under the age of 18 with two close relatives when visiting on the third Saturday of each month (for citizens of Hungary or of another EEA country)

– Holders of an ICOM card

– All visitors on 15 March, 20 August and 23 October

– Journalists (with valid identification)

———-

TISZTELT LÁTOGATÓNK!

A Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum örömmel üdvözli kiállításán!

Kérjük, hogy a múzeum látogatása során tartsa be az alábbi szabályokat!

 

MŰTÁRGYVÉDELEM: A műtárgyakhoz érni szigorúan tilos, mert egy érintéstől is sérülhetnek. Kérjük, legfeljebb 30 cm-re közelítsen hozzájuk.

RUHATÁR: A ruhatár használata ingyenes és kötelező! Kérjük, hogy szíveskedjen a ruhatárban hagyni csomagját, bármilyen méretű hátizsákját, esernyőjét és 30×40 cm-nél nagyobb méretű táskáját! Háton semmilyen méretű táska nem viselhető, a kisméretű női hátitáskákat csak elől viselve vagy kézben lehet bevinni. Kérjük, hogy szíveskedjen a ruhatárban leadni kabátját is.

A kiállítótérbe tilos bevinni palackot, ételt, italt, élő állatot, gyermekjátékot, szúró- és vágóeszközöket, illetve bármit, ami a látogatók és a munkatársak testi épségét, biztonságát, illetve a műalkotások állapotát veszélyezteti. Amennyiben egészségileg indokolt, folyadék bevihető kizárólag egy darab, táskában tartott max. 0,5 literes palackban.

Táskák és kiskabátok elhelyezésére ruhatári szekrények is rendelkezésre állnak, melyek használata díjtalan.

Élő állatot, kerékpárt, rollert nem tudunk elhelyezni.

FÉNYKÉPEZÉS, VIDEÓZÁS: Fénykép készítése kizárólag vaku nélkül mobiltelefonnal lehetséges. A mobilkészülékekhez szelfibot és stabilizátor használata tilos. A felvételek kizárólag személyes célokra használhatók, kereskedelmi forgalomba nem hozhatók. Videó felvétel készítése semmilyen eszközzel nem megengedett.

TÁRLATVEZETÉS: Kiállításainkon kizárólag a Múzeum képzett tárlatvezetői tarthatnak tárlatvezetést, előzetes egyeztetést követően, díj ellenében.

MOBILTELEFON: Kérjük, a kiállítóterekben ne zavarja a többi látogatót hangos beszéddel, mobiltelefonját halkítsa le és ne használja beszélgetésre.

LÁTOGATÁS KISGYERMEKKEL: Az intézmény örömmel fogadja kiskorú látogatóit, ugyanakkor személyi és műtárgybiztonsági okokból a következő szabályok betartása elengedhetetlen. Két évnél fiatalabb kisgyermeket kizárólag a testre elől rögzített hordozóban lehet a kiállítótérbe bevinni. Bármely korú kisgyermek nyakban és háton való hordozása biztonsági okokból nem megengedhető. Kérjük, hogy a gyermekeknél fokozottan figyeljenek a műtárgyvédelmi szabályok betartására.

DOHÁNYZÁS: A Múzeum egész területén tilos a dohányzás, elektromos cigaretta használata sem megengedett.

AKADÁLYMENTESSÉG: Rászorulók a földszinten lévő lifttel közlekedhetnek kizárólag múzeumi munkatárs kísérő jelenlétében. A mozgáskorlátozott WC az épület pincéjében található. A liftben a -1 gomb megnyomásával juthatnak le a pincébe.

ZÁRÁSI REND: A kiállítás zárása 17.50-kor kezdődik. Kérjük, hogy szíveskedjen elhagyni az adott területet a zárást végző kollégák megjelenésekor, keresse fel a ruhatárat, ha szükséges. Az épületet rendes nyitvatartás mellett 18 óráig kérjük elhagyni.

CSOPORTOS ÉS CSALÁDI LÁTOGATÁS: A csoportvezetőt, kísérő tanárt, illetve szülőt (valamint eseti külön engedéllyel rendelkező külső tárlatvezetőt) terhel a felelősség azért, hogy csoportjuk minden tagja betartsa a látogatói szabályzatban foglaltakat.

LÁTOGATÓSZÁM: Az épületben egyszerre 220 látogató tartózkodhat. Amennyiben a múzeumban egy időben jelenlévő látogatószám eléri a 220 főt, az ezen felül érkező látogatóknak várakozniuk kell.

KÖSZÖNJÜK, HOGY EGYÜTTMŰKÖDIK VELÜNK ÉRTÉKEINK MEGŐRZÉSÉBEN!