2017. szeptember 25 – november 12. 

Október a múzeumlátogatás hónapja. Ez évek óta az országos programsorozatnak, a Múzeumok Őszi Fesztiváljának köszönhető, amelyhez idén is csatlakozott a győri Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum. Az egész évszakot behálózó rendezvénysorozat alkalmával a látogatók széles spektrumon ismerkedhetnek meg az intézmény kínálta programlehetőségekkel, legyen szó irodalmi, múzeumpedagógiai, kulturális vagy éppen könnyűzenei programról.

2017-ben a több mint 150 múzeum részvételével zajló rendezvény életkortól függetlenül innovatív, tartalmas és szórakoztató programkínálattal várja a múzeumbarát közönséget. A rendezvénysorozat célja, hogy a múzeumokhoz kötődő helyi közösségeket újjászervezze, aktív szakmai és önkéntes munka révén bevonja a program megvalósításába. Fontosnak tartja ezt a Rómer Múzeum is, így kínálatában erre a szemléletre is komoly hangsúlyt fektet.

A rendezvénysorozat szeptember 25-én indul és hét héten át várja látogatóit. Kezdő programként a tavaly már megismert és megkedvelt Kulturális Kalandozás című programmal készülünk a mesés tájak és úti élménybeszámolók kedvelőinek. Az előző évekhez hasonlóan most is „kiszakadunk” a városból egy külső helyszínre: ez alkalommal Vénekre látogatunk sétahajóval a Zátony Étterem és Kikötő közreműködésével. A múzeumon kívüli programok ezzel nem érnek véget, szeptember 30-án 11 kiállítóhelyünk között 11 km-es bicikli túrára várjuk az érdeklődőket. A klasszikus múzeumi programok is minden évben nagyon sikeresek, így ezeket a hagyományokat folytatva idén is várjuk a látogatóinkat múzeumpedagógiai foglalkozásokra és előadásokra. Több egyedülálló programmal is készülünk idén: ilyen lesz az Art Positions október 7-én és 8-án, amikor megnyílnak Győr város galériái, műteremházai.

A Rómer Múzeum ez alkalommal is rengeteg programmal várja látogatóit szeptember 26. és november 12. között, melyekről minden információ elérhető hivatalos online felületeinken, illetve személyesen a kiállítóhelyeinken.

A részletes programfüzet ide kattintva olvasható.