OKTÓBER 27., 14.00-18.00
CSIKÓCA MŰVÉSZETI MŰHELY ÉS KIÁLLÍTÓTÉR 

ÓVODAPEDAGÓGUSOK NAPJA- CSAK A ZENE KELL – VAGY MÉGSEM?

A Csikóca Művészeti Műhely októberi nyílt délutánja, melynek keretében az érdeklődő pedagógusok megismerkedhetnek az aktuális időszaki kiállítás alkotásaival, majd a program további részében bemutatásra kerül, hogy a művészet, amellyel egy óvodás korú gyermek találkozik a múzeumban, nincs is olyan távol az őt körülvevő hétköznapi dolgokban sem. Hogyan kerül a művészet az óvodába és mit csinálhat egy óvodás a múzeumban? Erre a kérdésre idén a zenén és a kortárs illusztráción keresztül keressük a választ.

14.00-15.00 Zengő-bongó-dongó – felnőtteknek szóló interaktív tárlatvezetés a Kép-ZENEMűvészet című kiállításban

15.00-16.00 Fogj egy botot, üthetsz dobot! - foglalkozásbemutató gyerekek részvételével 

16.00-18.00 Ecset vagy ütő? - múzeumpedagógiai foglalkozás és módszertani bemutató a Kép-ZENE-Művészet című kiállításhoz kapcsolódóan

További információ a programról:
Szabadvári-Farkas Zsuzsanna múzeumi mediátor
+36 20 508 59 29, farkas.zsuzsa@romer.hu

Kérjük, a programon való részvételi szándékát október 22-ig a farkas.zsuzsa@romer.hu e-mail címen jelezze!

Résztvevők száma: maximum 20 fő
Célközönség: óvoda- és múzeumpedagógusok
Részvétel díjtalan.

 

OKTÓBER 5., 16:00-20:30

TANÁROK ÉJSZAKÁJA

MEGIHLET A MÚZEUM

Az idén 2018. október 5-én a pedagógusok világnapján rendezzük meg a Tanárok Éjszakája programot. Az Esterházy-palotában 18:00-tól a Rómer Múzeum szakemberei és múzeumpedagógusai várják a közoktatásban dolgozó kollégákat szakmai párbeszédre és érdekes előadásokra. Az idei évben a pedagógusok többek között előadást hallgathatnak a korai iskolaelhagyás megelőzéséről és a tehetséggondozásról a Győr-Moson-Sopron Megyei Pedagógiai Szakszolgálat munkatársaitól. Az este folyamán a pedagógusok részt vehetnek SzabadváriFarkas Zsuzsanna múzeumi mediátor interaktív tárlatvezetésén az Ihlet és ideál című időszaki kiállításban. A kiállítás 2018. június 15-én nyílt meg. Az első látogatók között volt a győri Móra Ferenc Általános Iskola és Szakgimnázium 11. osztálya, akik egy tanórai feladattal kapcsolatosan nézték meg a kiállítást. Erről a feladatról és a diákok tapasztalatairól Lajkó Gáborné Mérai Judit, a Móra Iskola pedagógusa tart egy rövid beszámolót. Azt est zárásaként Bognár Tibor múzeumi mediátor művészetterápiás előadását hallgathatják meg a résztvevők.  

Részletes program:

16:00 Köszöntő

16:20 Bartusek András megyei múzeumi koordinátor (SZNM MOKK Rómer Múzeum): „Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek” EFOP-3.3.3- VEKOP-16-2016-00001 projekttájékoztató

16:40 Szabadvári-Farkas Zsuzsanna interaktív tárlatvezetése az Ihlet és Ideál – Az insipráló szépség című kiállításban

17:40 Szünet, frissítők

18:00 Lajkó Gáborné Mérai Judit módszertani előadása a Móra Ferenc szakgimnázium diákjainak kiállítás látogatásáról

18:30 Tehetséggondozás a 20 éves Talentum Műhelyben – Havasréti Béláné előadása

19:30 Bognár Tibor művészetterápia előadása

 

Célközönség: 18+

Részvétel díjtalan, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezést október 2-ig áll módunkban elfogadni a programcím és a jelentkező nevének megadásával az alábbi e-mail címen: mof.romer.gyor@gmail.com.