Helyszín: Magyar Ispita (Győr, Nefelejcs köz 3.)

Megtekinthető: 2017. szeptember 28 – december 10. között
hétfő kivételével naponta 10.00-18.00 óráig 

Jegyárak: 
teljes árú jegy: 1200 Ft
kedvezményes árú jegy: 1000 Ft

A győriek által főleg híres cégérei, valamint köztéri- és egyházi alkotásai révén ismert és tisztelt Schima Bandi ötvösművész retrospektív kiállítás nyílik a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeumban. A minden szempontból tényfeltáró kiállítás és a hozzá készülő katalógus előkészítését helytörténész, művészettörténész, történész és fotótáros végzi, akik a múzeum tulajdonában lévő rendkívül sokrétű és gazdag hagyaték minél teljesebb körű feldolgozásán és bemutatásán dolgoznak.

A kiállításon a neves ötvösművész életműve műfajok szerint kerül bemutatásra, a tárgyakhoz kapcsolódó, önálló grafikai értéket képviselő míves tervek kíséretében. A kiállított alkotások között az egyházi tulajdonban levő és tárlaton eddig még sosem szerepelt- liturgikus tárgyak mellett a múzeum helytörténeti gyűjteményében és magántulajdonban található használati- és dísztárgyak, útinaplók, írott dokumentumok, levelek, mail art munkák, valamint Schima Bandi életét és legfontosabb alkotásait bemutató fotók tárulnak a közönség elé, felidézve a gazdag művészi pálya legfontosabb állomásait. Ezt szolgálja a hozzá kapcsolódó előadássorozat is, amely a muzeológusi háttérmunkák tanulságait összegzi és osztja meg az érdeklődőkkel.

A megnyitón való részvétel regisztrációhoz kötött. Megjelenési szándékát kérjük, szeptember 25-ig jelezze a titkarsag@romer.hu email címen, vagy a +36 20 532 4180-as telefonszámon!

5b002