Vonaljátékok

A grafikai alapelemek, a pont, vonal, folt játékos megismerése után Vonalországról hallgatnak mesét a gyerekek, majd monotípiát készítenek a szereplőkről. Helyszín: Radnai Gyűjtemény/Borsos M. Állandó Kiállítás

“Korong Matyi álma”

A résztvevők megismerkednek az agyagművességgel, a keramikusművész munkaeszközeivel, majd ők maguk is fazekassá válnak, s felrakással kerámiatálat készítenek. Helyszín: Kovács Margit Állandó Kiállítás

Fantázialények

Olyan ókori, középkori, reneszánsz és barokk alkotásokat ismerhetnek meg a tanulók, melyek különleges, kitalált állatfigurákat ábrázolnak. Meghallgatják a figurához tartozó mitológiai történetet is, majd agyagreliefet készítenek.

Helyszín: Váczy Péter Gyűjtemény

Érem-történetek

Borsos Miklós plakettjeivel és érmeivel, azok műfaji sajátosságaival ismerkedünk. A foglalkozás végén minden kisgyermek megtervezi és gipszöntéssel elkészíti saját érméjét.

Helyszín: Borsos Miklós Állandó Kiállítás

Mesés mitológia

Ismerkedés a görög mitológia népszerű alakjaival, mesés történeteivel. A történetek szereplőit Borsos Miklós szobrai között megtalálhatják a gyerekek, majd agyagszobrot mintáznak legkedvesebb mitológiai szereplőjükről.

Helyszín: Borsos Miklós Állandó Kiállítás