Vastuskós ház | 9022 Győr, Széchenyi tér 4.

A kiállítás megtekinthető hétfő kivételével naponta 10-től 18 óráig.

A Patkó Imre-gyűjtemény anyagából készült állandó kiállítás megújításával a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum egy régi terve vált valóra. A Magyar Géniusz Program támogatásával 54 millió forintból felújított Vastuskós ház két emeletén mintegy 100 műtárgyból álló reprezentatív válogatás nyújt átfogó képet a gyűjtemény gazdag képzőművészeti anyagából. A kiállított festmények és grafikák a 20. századi magyar és nyugat-európai művészet főbb stílusirányzatait és jelentős egyéni törekvéseit mutatják be.

A tárlat a magyar aktivizmustól kezdve a két világháború közötti, illetve második világháború utáni művészetünket mutatja be, egészen az 1960–70-es években külföldön élő magyar alkotók és nyugat-európai kortársaik művészetéig.

Ebbe a reprezentatív körképbe olyan alkotók tartoznak, mint Kassák Lajos, Kádár Béla, Tihanyi Lajos, Ámos Imre, Keserü Ilona, Hencze Tamás, Pablo Picasso, Georges Braque, Georges Rouault, Sonia Delaunay és mások. A vázolt képzőművészeti panorámát a neves kínai festőművész, Csi Paj-si, illetve a vietnámi Nguyễn Sáng művei színesítik.

——————————————————————

A jelenlévők részvételükkel elfogadják a Rómer Múzeum adatkezelési szabályzatát, mely megtekinthető a www.romer.hu oldalon.

A programon kép/videofelvétel készülhet. Részvételével Ön hozzájárul ahhoz, hogy a RFMTM a felvételeket közösségimédia-felületein és honlapján felhasználja.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.