Lehetőségek iskolai közösségi szolgálatot teljesítők részére

IKSZOTTHON_FB

 

Szegény ember vízzel főz…

A Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum idén is csatlakozik az Európai Hulladékcsökkentési Hét magyarországi programsorozatához.

A 2020. november 21–29. között megrendezésre kerülő program arra ösztönöz bennünket, hogy gondoljuk át: miként tudjuk hulladékunk mennyiségét csökkenteni a háztartásunkban, környezetünkben.

A Rómer Múzeum tavalyi nagysikerű, A paraszti takarékosság és józan anyaghasználat a tárgyak tükrében című néprajzi kiállításában foglalkozott az újrahasznosítás témájával.

FELADAT: Előzetesen TEKINTSD MEG A KIÁLLÍTÁSRÓL SZÓLÓ RÖVIDFILMET!

Szegény ember vízzel főz…

Alkoss te is egy régiből valami más, megváltozott funkciójú használati tárgyat! Írd le, mire használtad elsődlegesen, miért őrizted meg, miért és hogyan készítettél belőle egy újrahasznosított eszközt, használati, vagy akár dísztárgyat.

Kérjük, hogy készíts az eredeti és az újrahasznosított tárgyról is fényképeket (összesen hármat), amelyekkel illusztrálod a tárgyról szóló 1000–1500 karakter terjedelmű leírásodat.

Pályamunkádat PDF-formátumban az iksz.romer.muzeum@gmail.com címre küld el, neveddel és iskolád nevével együtt.

Beküldési határidő: 2020. november 29.

Az elkészített pályamunkáért 10 iskolai közösségi órát igazolunk.


 

Személyes képelemzés

A Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum pályázatot hirdet középiskolai tanulók részére az Iskolai Közösségi Szolgálat keretein belül, a Patkó Imre Gyűjtemény alkotásaihoz kapcsolódóan. Az alkotások megtekintése után írjátok le a képek hatására született gondolatokat, érzéseket, élményeket, reflexiókat. Elsősorban a személyes benyomások leírását várjuk.

FELADAT: Írd le benyomásaidat a múzeum honlapján elérhető négy alkotásról!

Az elemzés szempontjai lehetnek:

- egy emlékem, amely e képről eszembe jutott

- szépnek látom / nem tetszik (miért?)

- nyugtató hatású / feszültséget generáló (milyen érzéseket kelt benned?)

Szomory Dezső portréja

Gulácsy Lajos: Ravatalon

Szőnyi István: Önarckép

Szabó Vladimír: Artisták falun

A négy alkotás hatására megírt szubjektív képelemzést egy névvel és iskola megjelölésével megírt PDF dokumentumban küldjétek el az iksz.romer.muzeum@gmail.com címre. Egy-egy képről min. 1000 karakter terjedelmű személyes képelemzést várunk. A színvonalas írásokat intézményünk felhasználhatja a múzeumpedagógiai kiadványában.

Beküldési határidő: 2020. december 14.

Az elkészített pályamunkáért 10 iskolai közösségi órát igazolunk.