Társadalmi Megújulás Operatív Program

Kulturális intézmények részvétele a tanórán kívüli nevelési feladatok ellátásában –

 “Egyszervolt, hol nem volt”-  Művészeti nevelés a győri Borsos-házban című 

TÁMOP 3.2.13-12/1-2012-0327 azonosító számú projekt

 

SAJTÓKÖZLEMÉNY 

A Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum az Új Széchenyi Terv által kiírt pályázat keretében elnyert 19.198 054,- Ft uniós támogatásból valósította meg az “Egyszervolt, hol nem volt”- Művészeti nevelés a győri Borsos-házban című projektet. A támogatásnak köszönhetően 6 oktatási-nevelési intézmény diákjai vehettek részt ingyenesen  múzeumi programokban.

 

A Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum nagy hangsúlyt fektet a művészeti nevelésre, múzeumpedagógiai kínálatával évek óta nagy szerepet játszik az iskolán kívüli nevelési-oktatási feladatok ellátásában.

Az uniós támogatásból megvalósult, kiállításokhoz kapcsolódó múzeumpedagógiai programok helyszíne a Borsos-ház, amely Győr legrégebbi műemléki negyedében, a Káptalandombon található egykori püspöki udvarbíró ház épülete.  A projekt által – 2013. június és 2014. augusztus között – megvalósult 116 múzeumi foglalkozás mellett a gyűjtemény műtárgyaihoz kapcsolódó  múzeumpedagógiai foglalkoztató füzetek, interaktív társasjátékok, kerámia foglalkozások segítették elő az élményteli, saját tapasztalatokon alapuló ismeretszerzést.

A projekt lehetővé tette, hogy a résztvevő intézmények – vidéki, hátrányos helyzetű, és átlagos képességekkel rendelkező vagy tehetséges győri és Győr környéki, óvodás, általános iskolás és középiskolás csoportjainak művészeti fejlesztése múzeumi környezetben valósuljon meg – közel  700 részvétellel.

Együttműködő intézmények:

Bisinger Óvoda, Körzeti Általános Iskola Dunaszeg, Kovács Margit Iparművészeti Szakközépiskola, Radnóti Miklós Általános Iskola, Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola és Óvoda, Komárom, Városközponti Főigazgatóság Tulipános Általános Iskola

A Rómer Múzeum az 5 év projektfenntartási időszak alatt is ingyenesen biztosítja a múzeumi foglalkozásokat ezen intézmények számára.