ELÉGEDETTSÉGI KÉRDŐÍV

Kedves Látogatónk!

Törekszünk múzeumpedagógiai programjaink és tárlatvezetéseink színvonalának folyamatos javítására, ezért fontosnak tartjuk, hogy megismerjük az Ön véleményét, tapasztalatait, javaslatait. Kérjük, az anonim kérdőív pontjaira adott válaszaival segítse munkánkat! A kérdőív kitöltése max. 3 percet vesz igénybe.

Kérjük, hogy a kitöltött kérdőívet az információs pultban álló kollégáinknak adja le. Köszönjük, hogy megtisztel részvételével!

Kérdőív letöltése

 

RÓLUNK ÍRTÁK

Múzeumpedagógiai foglalkozások a Boglárkás óvodásoknak 

A tavalyi év végétől szervezzük a múzeumpedagógiai programokat. Szeptemberben közölték a jó hírt, hogy várnak minket a foglalkozásra. Első nap október 1-jén délelőtt volt. A győri Borsos Miklós múzeumba sétáltunk. A csoportunk nagyon szeret vonatozni. Oda-vissza így közlekedünk. Tetszett a csoportunknak a Baross úti séta, a zegzugos lépcső a Káptalan domb felé. Kedvesen fogadtak minket, érdekes képeket nézegettünk, melyekről meséltek a gyerekek, Lilla néni foglalkozott velünk. A gyerekek nyelvén szól hozzájuk és gyermekeink okosabbnál okosabb válaszokat adtak. A kiállítás címe: Terülj, terülj asztalkám… Két kiállító terem telis tele képekkel. A tárlat után lementünk a pincébe, ahol egy kis kézműves aranybánya tárult elénk. Örömmel alkottunk. Nagyon vártuk a második alkalmat, mely a Kályhamúzeumba volt. Csodás kályhák után mindenki készített egy sajátot, melyet haza is vihetett. Novemberben, amikor már beköszöntött a hideg idő visszatértünk ismét a Borsos Múzeumba, az Otthon melege című kiállítást szemlélhettük meg. Karácsonyi ünnep előtt a híres keramikus Kovács Margit gyűjteményt jártuk be a földszíntől a padlástérig. Legutóbbi alkalommal, a Barátság címmel összegyűjtött képeket, élvezhettük, melyet egy fiatal kortárs festőművész alkotott.  Júniusban lesz az utolsó múzeumi túránk. Minden alkalommal a kiállításhoz kapcsoló fantasztikus kézműves alkotásokat készítünk, különleges technikákat alkalmazva. A múzeumpedagógusok sok-sok szeretettel vártak minket kedvesen, gyereknyelven osztották meg a tudnivalókat. A kiállított témához kapcsoltak játékot, rajzot, közös mókázást. Gyermeki kíváncsiságaikat, érdeklődéseiket maximálisan kielégítették. Felejthetetlen órákat szereztek minden alkalommal, gyermeki szemmel, kíváncsisággal betekinthettük a múzeum világába. 

Vargáné Papp Mária

Mézeskalács Körzeti Napközi Otthonos Óvoda és Bölcsőde, Abda

9151 Abda Szent Imre utca 2.
Telefon: 06-96/350-349
E-mail: ovoda@abda.hu