Múzeumunk fő múzeumpedagógiai célkitűzése 2018. február 1-től 2020. január 31-ig tartó időszakban az Új Széchenyi Terv keretében elnyert EFOP-3.3.2-16-2016-00273 azonosító számú,  “Művészetek – régiségek” – Tanórán kívüli ismeretközvetítés és kompetenciafejlesztés a Rómer Flóris Múzeumban című projekt megvalósítása.

A 30 milliós támogatás révén a két év során több, mint 300 múzeumpedagógiai programot valósít meg intézményünk a 12 együttműködő partnerintézmény együttműködésével. A pályázatról bővebb tájékoztatás a közérdekű adatok menüpontban olvasható.

Ez a felület azért jött létre, hogy az együttműködő oktatási-nevelési intézmények számára nyújtson tájékoztatást, továbbá hogy az érdeklődők tájékozódni tudjanak a megvalósítás folyamatáról.

 

A Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum

rajzversenyt hirdet

az

EFOP-3.3.2-16-2016-00273 kódszámú

“Művészetek – régiségek” – Tanórán kívüli ismeretközvetítés és kompetenciafejlesztés a Rómer Flóris Múzeumban című projekt

keretében

ÉVSZAKVARÁZS

címmel

A rajzverseny célja a természet körforgásának megfigyelése és képi megjelenítése. A pályamunka egy szabadon válaszott évszak, vagy több évszak egy képen történő ábrázolása.

Résztvevő intézmények:

Bisinger Óvoda

Bárczi Gusztáv Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola, Kollégium

Radó Tibor Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertai Intézmény

Létszám: min. 15 fő – max. 30 fő 

Részvételi feltételek:

-         egyéni munkák, minden gyermek 1 db alkotást nyújthat be

-         a munkák benyújtása intézményileg történik

Formai követelmények:

-         méret: A4 vagy A3

-         hordozó: rajzlap, karton

-         választható technikák: grafit, színesceruza, toll, filc, zsírkréta, vízfesték, tempera, vagy további festékek (pl. akvarell, akril, stb.), vegyes technika, kollázs

-         a munka hátoldalára kérjük feltüntetni: a gyermek nevét, óvodai csoportját (korosztály és név szerint) vagy iskolai évfolyamát, továbbá a munka címét és a felkészítő pedagógus/óvodapedagógus nevét 

Benyújtási határidő: 2018. november 9.

A benyújtás módja: nagyméretű borítékban postai úton vagy személyesen az alábbi címen

Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum

9021 Győr, Király utca 17. (Esterházy-palota)

Minden esetben kérjük feltünteni: „Turzai Erika részére

Benyújtáskor a versenymunkák mellé kérjük csatolni a pályázati jelenléti ívet a résztvevők névsorával, továbbá az intézményi bélyegzővel ellátva.

Minden résztvevő kisebb jutalomban részesül, továbbá az első három legjobb munka készítője díjat kap. A zsűri egy különösen kiemelkedő munkát különdíjban is részesíthet.

A verseny eredményei és a díjazott munkák elentronikusan megjelennek a következő oldalakon: http://romer.hu/muzeumpedagogia/. és https://www.facebook.com/MuzeumpedagogiaGyor/

A felhívás letölthető itt