GYŐR VÁRMEGYEI ŐSZI TÁRLAT 

 

Esterházy-palota | 9021 Győr, Király utca 17.

A kiállítás megtekinthető 2023. szeptember 17. – október 23. között. 

Nyitvatartási idő: kedd-vasárnap, 10-18 óra


GYVŐT_2023_PROGRAM_meghívó_01

 

 

A Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum által évi rendszerességgel meghirdetett nyílt alkotói pályázatra idén 56 Győrben és a győri járásban élő, illetve innen elszármazott képző- és iparművész 102 munkája érkezett.

A Wehner Tibor Munkácsy-díjas művészettörténészből, Kelemen Benő Benjámin és Szőcs Géza grafikusművészekből álló független, szakmai zsűri a tárlatra 34 művész 43 alkotását válogatta be.

A tárlaton figyelemreméltó számban vesznek részt a régió ismert és elismert művészei, akárcsak a fiatal, tehetséges alkotók és az alkotó művésztanárok, akik jelenlétükkel évről-évre színesítik a régió művészeti körképét.

A kiállításon sokféle alkotói stílussal, változatos művészi technikákkal és tematikákkal találkozhatunk. A bemutatott képeken jelen van a tárgyszerű és az elvont ábrázolásmód, valamint a tárlatainkon évek óta hangsúlyos geometrikus-absztrakt formanyelv is. A festmények, valamint az egyedi és sokszorosított grafikák mellett idén könyvobjektek, üvegplasztikák, textilművek, video, dobozmunka és művészkönyv is szerepel a kiállításon.

A szakmai zsűri döntése alapján Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatának díját Balogh István nyerte el Vihar kapujában című nagyméretű olajképével. A Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum díját Bolla Gyula igényes kivitelű kollázsaival, míg az ART 9000 Alkotó Rajztanárok Társulatának díját Radosza Attila nyerte el legújabb grafikáival.


 

A programon kép/videofelvétel készülhet.
Részvételével Ön hozzájárul ahhoz, hogy a RFMTM a felvételeket közösségimédia-felületein és honlapján felhasználja.
A programváltoztatás jogát fenntartjuk.