A győri Gyermekmúzeum 2010-ben nyitotta meg kapuit a Borsos Miklós Múzeumban, hogy az egészen fiatal korosztályoknak is élményteli, önfeledt szórakozást és hasznos, új ismereteket nyújtson.

A kiállítótérnek elsődlegesen a gyerekek igényeinek megfelelő berendezése (a gyerekek magasságához igazított kiállítások, a látottak értelmezését kísérő szövegek és ábrák), a kiállítás feldolgozását megkönnyítő segédanyagok, foglalkozások mellett a kiállítások nem pusztán a gyerekekhez szólnak, közös élményt nyújtanak az egész családnak. A gyermekkel betérő felnőtt a — gyerekek számára is könnyen értelmezhető — műalkotásokat a saját ismeretei szerint szemlélheti. A XX. század rendkívül sok új technikai és technológiai innovációja megjelenik a képzőművészetben, illetve újraértelmezésre kerülnek a történeti múzeumokban bemutatott használati tárgyak, lehetőséget adva a kortárs szemlélet bemutatására, a régi és az új izgalmas párhuzamainak, ellentmondásainak felismerésére.

A pince interaktív foglalkoztató terében a Csikóca Művészeti Műhelyben tartott élményszerű foglalkozásokon a látogató megismerkedhet a műalkotások technikájával, a képző- és iparművészet műhelytitkaival. Szakképzett múzeumpedagógusok és képzőművészek segítségével készíthet saját alkotásokat, játékokkal és beszélgetéssel értelmezheti újra és gondolhatja tovább a kiállítótérben tapasztaltakat.

Információk

Püspöki udvarbíróház: Borsos Miklós Állandó Kiállítás
9021 Győr, Apor Vilmos püspök tere 2.
Tel.: 96/316-322
Nem akadálymentesített épület